Informatie

Welkom op de website van de Bedrijven- en Instellingendag 2018! Op vrijdag 9 februari vindt hét recruitmentevenement voor Groningse rechtenstudenten plaats in het Noordlease Stadion Groningen. Geheel in het thema 'Get in the picture' kun jij jezelf hier laten zien aan 35 potentiële werkgevers. Op deze pagina vind je meer informatie over de sprekers en kun je je inlezen in de aanwezige kantoren, bedrijven en instellingen. Hieronder vind je het dagprogamma: 

09:00  Ontvangst 
10:00 Plenair gedeelte: Leer hoe jij In The Picture kunt komen!
11:40 Koffiepauze
12:00 Workshopronde 1
13:00 Lunch
14:00 Workshopronde 2
15:00 Workshopronde 3
16:00 Netwerkborrel op de banenmarkt
19:00

Kennismakingsdiner met advocatenkantoren in 't Feithhuis

Daarnaast is het mogelijk om gedurende de dag een individueel gesprek te voeren met een van de kantoren, bedrijven en instellingen. De inschrijvingen voor de individuele gesprekken en het kennismakingsdiner sluiten op woensdag 24 januari. De algemene inschrijvingen sluiten op woensdag 7 februari. 

Volg jij het vak JOV2? Voor dit vak is er op vrijdag 9 februari een thuistoets. Deelnemers aan de Bedrijven- en Instellingendag hoeven deze toets niet op dit moment te maken maar kunnen dit op vrijdag 16 februari om 15:30 uur doen.  

Zet jezelf in de schijnwerpers en schrijf je snel in! 

Inschrijven

Sprekers

 • Dhr. André Rouvoet

  Spreker

  André Rouvoet heeft rechts- en staatsfilosofie gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is hij een voormalig politicus die in Balkenende IV werd benoemd als vicepremier en minister voor Jeugd en Gezin. Ook zal hij bij jullie bekend zijn als voormalig fractievoorzitter van de ChristenUnie. Sinds 1 februari 2012 is hij voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland.

  Lees meer
 • Mr. Chrisje Zuur

  Spreker

  Chrisje Zuur studeerde civiel recht en strafrecht in Leiden en Parijs. Zij heeft veel proceservaring in omvangrijke, complexe en geruchtmakende strafzaken. Chrisje Zuur is momenteel werkzaam bij FZKC advocaten in Amsterdam. Zij zal jullie vertellen hoe zij In The Picture is gekomen!

  Lees meer
 • Mr. Arianne Klok

  Dagvoorzitter

  Arianne Klok is advocaat sinds 2008 en werkt sinds 2011 bij yspeert advocaten. Naast Bedrijfskunde studeerde zij Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, met als specialisaties Privaatrecht en Bedrijfsrecht. Benieuwd hoe zij In The Picture komt?

  Lees meer

Kantoren, bedrijven en instellingen

 • Houthoff

  Houthoff is een onafhankelijk, toonaangevend Nederlands advocatenkantoor, gevestigd in Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Londen en New York en heeft vertegenwoordigers in Houston en Singapore. Onze 300 advocaten, notarissen en belastingadviseurs werken continu samen om ervoor te zorgen dat we er voor onze klanten zijn wanneer ze ons het meest nodig hebben. We helpen hen vooruit op kritieke momenten met praktische oplossingen voor complexe juridische problemen.

  Lees meer

 • DLA Piper

  DLA Piper is één van de grootste juridische dienstverleners wereldwijd. Kom je bij ons werken, dan krijg je meteen 8.000 collega’s in meer dan 30 landen. Daardoor ben je in no time uit je comfortzone en krijg je meer kansen om je te ontwikkelen. Bij DLA Piper krijg je vroeg in je carrière big opportunities, maar als big talent wordt er ook veel van je gevraagd.

  Lees meer

 • De Brauw Blackstone Westbroek

  Een advocatenkantoor dat met cliënten mee de wereld overgaat en ze helpt, waar zij ook actief zijn. Onze advocaten, fiscalisten en notarissen zijn op hun best als ze werken aan multidisciplinaire internationale zaken die ertoe doen. Dit gebeurt in brede teams en met een helder doel: cliënten op hoog niveau adviseren op het gebied van corporate, litigation en regulatory. De Brauw legt al 145 jaar de lat hoog als het gaat om kwaliteit, innovatie en ontwikkeling. En daarom zijn we continu op zoek naar nieuwe talenten die ons kunnen versterken en vernieuwen.

  Lees meer

 • Dirkzwager Advocaten & Notarissen

  Een groot advocaten- en notarissenkantoor met vestigingen in Arnhem en Nijmegen. Bij ons werken 260 medewerkers van wie 120 advocaten en (kandidaat-) notarissen. Wij werken vooral voor grote en middelgrote bedrijven, instellingen en overheden. Wij zijn een kantoor waar ambitieuze en gemotiveerde advocaten en (kandidaat-)notarissen op hoog niveau aan juridische dienstverlening doen. Dat doen wij in een mooie omgeving en in een prettig werkklimaat. Met aandacht voor ieders persoonlijkheid en work-life balance. Innovatie en gedrevenheid vinden wij belangrijk.

  Lees meer

 • Hogan Lovells

  Bij ons Amsterdamse kantoor werken ongeveer 100 mensen, waaronder circa 50 advocaten, (kandidaat) notarissen en fiscalisten. Wij zien het als onze kerntaak om de internationale zaken- en financiële wereld vanuit diverse specialisaties op topniveau te adviseren. De beperkte omvang van ons kantoor in Amsterdam maakt Hogan Lovells een unieke speler op de markt. Het kantoor zit op een inspirerende plek op de Zuidas.

  Lees meer

 • Nysingh Advocaten - Notarissen

  Je bent ambitieus. Je wilt groeien. Als jurist én als mens. Bij Nysingh krijg je daar alle ruimte voor. We ondersteunen je carrière met goede begeleiding en opleiding, zodat jouw talenten optimaal tot bloei komen. Je kunt je daarbij in alle gewenste richtingen ontwikkelen. Wij geven volop kansen om je loopbaan in te vullen op een manier die het beste bij je past.Nysingh is een hoogwaardige juridische dienstverlener voor bedrijven, instellingen en overheid. Vanuit Arnhem, Apeldoorn, Zwolle en binnenkort Utrecht hebben we een sterke positie, ook in de regio. Maar dat maakt ons nog geen regionaal kantoor.

  Lees meer

 • HVG Law

  Bij HVG Law doen wij zaken op het hoogste niveau, waarbij kwaliteit, creativiteit en cliëntgerichtheid voorop staan. Ook hechten wij veel waarde aan transparante communicatie en zijn wij bereid een stap extra te zetten voor onze cliënten. Bij HVG Law begrijpen we hoe belangrijk een goede samenwerking is met collega’s, cliënten en andere belanghebbenden. Daarom zoeken we bij HVG Law mensen die relaties kunnen bouwen. Mensen die in staat zijn om motivatie, enthousiasme en betrokkenheid te kweken bij anderen die net als zij uitmuntend willen presteren.

  Lees meer

 • Clifford Chance

  Clifford Chance is één van ‘s werelds toonaangevende professionele dienstverleners die cliënten helpt hun doelen te bereiken door de hoogste wereldwijde normen van zakendoen en wetgeving te combineren met lokale gespecialiseerde dienstverlening. We beschikken in Amsterdam over de secties Financial Markets Group, Corporate, Tax, Pensions & Employment, Litigation & Dispute Resolution en het Notariaat.

  Lees meer

 • Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn

  Wij zijn Pels Rijcken. Met 290 kantoorgenoten delen we de mentaliteit om dagelijks op het hoogste niveau te presteren. Stimuleren we elkaar het beste uit onszelf te halen en stellen we het belang van de cliënt centraal. Bij Pels Rijcken realiseren we ons dat de waarheid nooit ééndimensionaal is. Dat zaken die ogenschijnlijk strijdig zijn soms dicht bij elkaar liggen. Dat er tegengestelde belangen zijn maar ook gemeenschappelijke. Juist in een maatschappij die complexer en meer verweven is dan ooit. Wat ons onderscheidt binnen de wereld van advocatuur en notariaat, is onze bestuurlijk politieke antenne.

  Lees meer

 • Baker McKenzie

  Wanneer je kiest voor een carrière aan de Zuidas, weet je waar je voor kiest. Je gaat jezelf razendsnel ontwikkelen en je grenzen verleggen. Je wilt die extra mile gaan. De voldoening voelen als je alles hebt gegeven. De ontlading wanneer je het succes viert met je collega’s. Hierin verschillen wij niet van al die anderen. Wat ons anders maakt? Wij zijn harde werkers, maar ook een hechte groep collega’s. Je kunt jezelf zijn, wij vinden het bijzonder dat we allemaal verschillen want dat maakt dat we elkaar aanvullen. Wij delen dezelfde interesses en passie voor het vak.

  Lees meer

 • Loyens & Loeff

  Loyens & Loeff is een onafhankelijke dienstverlener, gespecialiseerd in juridisch en fiscaal advies aan ondernemingen, financiële instellingen en overheden. De intensieve samenwerking tussen advocaten, belastingadviseurs en notarissen maakt Loyens & Loeff uniek in de Benelux en Zwitserland. Daarnaast is Loyens & Loeff vertegenwoordigd in de belangrijkste financiële centra van Europa, Azië en de Verenigde Staten.Bij Loyens & Loeff zoeken we niet alleen talentvolle professionals, maar bovenal gemotiveerde mensen met duidelijke ambities. We zijn geen werkgever waar je je persoonlijkheid hoeft uit te schakelen zodra je ’s ochtends je computer aanzet. Zo divers als onze mensen zijn, zo delen ze hun gedrevenheid, ambitie en focus op het behalen van resultaten. In hun werk én daarbuiten.

  Lees meer

 • Dommerholt Advocaten

  Omdat we bij Dommerholt Advocaten de business van ons klanten begrijpen en kennen, zijn we in staat om snel en efficiënt de juridische problemen van onze klanten op te lossen. Onze oplossingen zijn pragmatisch, creatief en efficiënt. We regelen de zaak waar het kan en procederen waar het moet. Dat waarderen onze klanten en daarom komen ze bij ons terug. We zijn gevestigd in Noordoost Nederland, onze advocaten werken verspreid over 5 vestigingen waardoor we steeds dichtbij de klant opereren.

  Lees meer

 • Stellicher Advocaten

  Stellicher advocaten is een ondernemend advocatenkantoor in Arnhem. Met advies en juridische procedures staan we onze cliënten bij. Ondernemers die waarderen dat juridische kennis wordt gecombineerd met een zakelijke en praktische blik. Voor maatwerk met persoonlijk contact. Dat doen we met veel kennis, expertise én plezier.

  Lees meer

 • Openbaar Ministerie

  Het Openbaar Ministerie (OM) staat voor het leveren van een effectieve bijdrage aan een veilige en rechtvaardige samenleving. In Noord-Nederland bedient het OM de burgers van 59 gemeenten in de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe. Het OM werkt daarbij nauw samen met de Politie-Eenheid Noord-Nederland, de Rechtbank Noord-Nederland en andere partners in de strafrechtketen. Het Parket Noord-Nederland stelt zich ten doel het strafrecht zo in te zetten dat betekenisvolle interventies ontstaan die de veiligheid vergroten. Het strafrecht is een belangrijk, maar ook beperkt middel om de veiligheid in Nederland te waarborgen en geldt als optimum remedium.

  Lees meer

 • Van Benthem & Keulen

  Van Benthem & Keulen is het toegankelijke topkantoor met 80 professionals in advocatuur en notariaat. Wij geloven in pro-actieve dienstverlening, hanteren een pragmatische aanpak en maken hoogwaardige dienstverlening toegankelijk met het serviceconcept vanDienst, waaronder een helpdesk, modelcontracten en prijszekerheid vooraf. Van Benthem & Keulen is bekroond met de Computable Award 2016 voor haar mobiele Legal Tech oplossing: de VBK Transitie App en heeft recent de Litigation Valuator geïntroduceerd. Van Benthem & Keulen behoort tot de top van snelst groeiende kantoren van Nederland en bekleedt positie 21 van de Top 50 kantoren van Nederland.

  Lees meer

 • De Haan Advocaten & Notarissen

  De Haan Advocaten & Notarissen is een kantoor met ambitie. In drie decennia evolueerde het kantoor van eenmansstrafrechtpraktijk naar één van de grootste juridische dienstverleners van ons land. We hebben met onze 160 medewerkers en 90 advocaten en notarissen een vaste plek verworven in de Top-20 van de grootste fullservice advocaten- en notarissenkantoren van het land (Stand van de Advocatuur).

  Lees meer

 • yspeert advocaten

  Niet voor niets noemen wij ons advocaten met lef. Het team is een verzameling sterke persoonlijkheden die creatief denken. yspeert werkt met circa 25 advocaten vanuit kantoren in Groningen, Drachten en Emmen. Een team van juridisch specialisten heeft als doel de verwachtingen van cliënten overtreffen. Wij vinden het van groot belang dat je juridisch op hoog niveau functioneert, maar zeker ook andere vaardigheden staan bij ons hoog in het vaandel. Informele contacten vinden we erg belangrijk.

  Lees meer

 • Allen & Overy

  Onverwacht is een belangrijk woord bij Allen & Overy. Waarom? De wereld verandert steeds sneller. Dat brengt onverwachte kansen en problemen met zich mee. Onze cliënten willen daarop snel en effectief kunnen reageren. Daarom is bij ons - naast een hoog kwaliteitsniveau - creativiteit erg belangrijk. Onverwachte gebeurtenissen vragen immers om onverwachte oplossingen.

  Lees meer

 • Van Doorne

  Wanneer je bij Van Doorne werkt, werk je iedere dag met specialisten samen om de belangen van onze cliënten de behartigen. Dat doen wij voor elke sector, op vele rechtsgebieden, zowel vanuit Amsterdam als Londen. Daarbij geloven wij in persoonlijke aandacht en een hechte samenwerking. Zowel met onze cliënten als met elkaar. Van Doorne is groot genoeg om alle specialismen in huis te hebben én klein genoeg om elkaar te vinden. Dat noemen wij ‘de charme van een groot kantoor’.

  Lees meer

 • Lexence

  Onze advocaten en notarissen zijn specialisten, scherpe denkers die concrete adviezen geven. Bij Lexence geen dikke dossiers, maar strakke deals. Geen chique namen op de gevel, maar partners die met beide benen op de grond te staan. Wij zoeken ondernemende juristen die klaar zijn, voor het echte werk. Ben jij er klaar voor?

  Lees meer

 • Trip Advocaten & Notarissen

  Trip (tachtig juristen, drie vestigingen) heeft tot ver buiten Noord-Nederland een uitstekende reputatie als juridisch dienstverlener. Werken bij Trip betekent vanaf dag één samen met je collega's de uitdaging aangaan om de beste oplossing te vinden en al doende een steeds betere jurist te worden. Voor je het weet krijg je je eigen dossiers en sta je in de rechtszaal.

  Lees meer

 • Stibbe

  Bij Stibbe werken circa 350 juristen, verdeeld over kantoren in Amsterdam, Brussel, Luxemburg, Dubai, Hong Kong, Londen en New York. Ben jij ambitieus, open, creatief en wil je er vol voor gaan? Bij Stibbe pak je ook pro bono zaken op en gebruiken wij jouw kennis en onze ervaring voor diverse maatschappelijke belangen. Stibbe behartigt de belangen van vele cliënten. Achter de schermen, maar ook in het volle licht van de publiciteit. Dat doen we al meer dan 100 jaar, sinds de oprichting aan het Rokin in Amsterdam.

  Lees meer

 • Damsté Advocaten - Notarissen

  Dagelijks werken we met meer dan honderd specialisten aan de meest uiteenlopende vragen van onze cliënten. Gedreven specialisten vanuit verschillende expertises werken nauw met elkaar samen en halen zo het beste in zichzelf en elkaar naar boven. We geven jou de vrijheid om jezelf te ontwikkelen en kansen voor jezelf te creëren. Of het nu gaat om je vakkennis verder te verdiepen of een nieuw rechtsgebied in de markt te zetten: we helpen je graag op weg!

  Lees meer

 • NautaDutilh

  Als je geïnteresseerd bent in de advocatuur, het notariaat of belastingadvies en je je carrière een vliegende start wilt geven, ben je bij NautaDutilh aan het goede adres. NautaDutilh is een internationaal advocatenkantoor met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Londen, Luxemburg en New York. Met meer dan 400 advocaten, notarissen en belastingadviseurs zijn we een van de grotere advocatenkantoren in de Benelux en draaien we mee in de wereldwijde juridische top. En omdat we onafhankelijk zijn, bepalen wij onze eigen koers.

  Lees meer

 • Norton Rose Fulbright

  Norton Rose Fulbright is een internationaal advocatenkantoor. Wij hebben meer dan 3.800 advocaten en 54 kantoren, waaronder 11 in de Verenigde Staten. Norton Rose Fulbright staat daarmee in de top 10 van grootste kantoren wereldwijd. Wij geven juridische adviezen aan toonaangevende internationale ondernemingen, financiële instellingen en overheden. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in de Rembrandt Toren in Amsterdam. In Amsterdam kun je jouw loopbaan starten binnen een van de volgende secties: Banking, Corporate, Employment, Energy, Infrastructure, Litigation and Dispute Resolution, Notarial Services en Tax.

  Lees meer

 • PlasBossinade Advocaten en Notarissen

  PlasBossinade advocaten en notarissen is een toonaangevende juridische dienstverlener in Noord-Nederland. Door onze klantgerichte winnaarsmentaliteit weten wij relaties langdurig aan ons te binden. Wij verdiepen ons in de klant en zijn branche en zoeken altijd naar heldere, in de praktijk werkzame oplossingen. Daarnaast informeren wij klanten en andere relaties regelmatig pro-actief over voor hen belangrijke zaken en regelgeving. Zo leggen wij de relatie tussen recht en realiteit.

  Lees meer

 • Wijn & Stael Advocaten

  Wanneer je bij Wijn & Stael Advocaten gaat werken, stap je in een dynamisch advocatenkantoor in het hart van Utrecht. En dat we de lat hoog hebben liggen zal je snel duidelijk worden. Met zo’n 60 mensen werken weelke dag met hart en ziel aan de best mogelijke juridische dienstverlening. We voelen ons oprecht betrokken bij onze klanten en collega’s. Wat je dus ook niet snel zal ontgaan, is het plezier dat we hebben in ons vak. Binnen onze collegiale cultuur hebben we aandacht voor sociale contacten, overleg en werken we graag samen. Wij zijn altijd op zoek naar buitengewoon goed juridisch talent.

  Lees meer

 • Raad van State

  De Raad van State heeft twee belangrijke taken. De Afdeling advisering is onafhankelijk adviseur van regering en parlement over wetgeving en bestuur. De Afdeling bestuursrechtspraak is de hoogste algemene bestuursrechter vanhet land. Er werken zo’n 600 mensen, onder wie ruim 60 staatsraden en 250 veelal jonge juristen. Werken bij de Raad van State betekent verdieping: zowel vakinhoudelijk als op het gebied van persoonlijke groei. Als pas afgestudeerd jurist volg je bij de directie Bestuursrechtspraak een opleidingstraject om specialist te worden in het bestuursrecht. Je werkt onder begeleiding van een senior jurist en begint meteen met je eigen zaken. Zo heb je direct invloed op het eindresultaat. Na gemiddeld drie jaar behandel je complexe zaken zelfstandig.

  Lees meer

 • CMS Law

  CMS is het zesde advocatenkantoor ter wereld. 1.000 partners. 4.500 juristen. 40 landen. 71 vestigingen. Wij zijn voortdurend op zoek naar talent. Het is onze ambitie om onze positie door groei verder uit te bouwen. Wij helpen onze cliënten bij het realiseren van hun ambities en dat doen wij ook voor jou. CMS biedt gespecialiseerde juridische en fiscale diensten. Met wereldwijd 4500 juridische professionals en 71 kantoren bieden wij onze cliënten technische expertise en strategische kennis. Wij onderscheiden ons daarbij door betrokkenheid en kennis van onze cliënten en de sectoren waarin zij actief zijn.

  Lees meer

 • Dentons Boekel

  Bij BOEKEL geloven we in kansen geven aan jong talent. Het afgelopen jaar hebben we maar liefst 5 jonge mensen tot partner benoemd, waaronder de jongste notaris van Nederland. Daar zijn we trots op.Young & Wise noemen we dat: een juiste combinatie van ervaren superspecialisten en jonge talenten met een frisse blik. Wij zoeken toptalent. Maar enkel inhoudelijke kwaliteiten zijn onvoldoende. We zoeken ambitieuze en enthousiaste advocaten en notarissen die vanaf dag 1 ondernemerszin tonen. En vooral: mensen die zichzelf zijn.

  Lees meer

 • AKD Advocaten | Notarissen | Belastingadviseurs

  AKD is een van de grootste onafhankelijke kantoren van de Benelux. We bestaan uit een hecht team van bevlogen advocaten, notarissen en belastingadviseurs. Stuk voor stuk aanpakkers en teamspelers. Met een no-nonsense mentaliteit en passie voor hun vak. Jij werkt graag in teamverband, met collega’s en cliënten. Bij een kantoor met korte lijnen, heldere taal en een efficiënte aanpak. Zo doen wij dat bij AKD.

  Lees meer

 • De Rechtspraak

  We maken onafhankelijk, onpartijdig, integer en professioneel het verschil tussen recht en onrecht, tussen vertrouwen en wantrouwen, tussen recht voor iedereen en het recht van de sterkste. En zo maken we samen leven mogelijk. Of het nu om groot onrecht, klein leed, of schrijnende gevallen gaat, alle betrokken mensen hebben behoefte aan een onafhankelijk oordeel. Een rechter komt tot zo’n oordeel en wordt daarin ondersteund door 7500 gerechtsambtenaren. We zijn de enige organisatie in Nederland waar rechters hun verantwoordelijke taak kunnen uitoefenen. Samen werken we aan een rechtvaardige maatschappij. We zijn traditioneel en modern tegelijk, wat zorgt voor de mooiste uitdagingen op de werkvloer.

  Lees meer

 • KienhuisHoving

  Bij KienhuisHoving advocaten en notarissen werken ongeveer 125 medewerkers, waarvan zo’n 75 juridisch specialisten. Wij werken voornamelijk voor ondernemingen, instellingen en overheden. In onze thuismarkt Oost-Nederland, maar vaak ook landelijk en grensoverschrijdend. In een aantal branches zijn wij goed vertegenwoordigd, zoals bouw, gezondheidszorg, overheid en woningcorporaties. Dat heeft er toe geleid dat er binnen KienhuisHoving onder andere een branchegroep Gezondheidszorg en Bouw zijn opgezet. Cliënten die grensoverschrijdend zaken doen ondersteunen we met onze German Desk. Bovendien adviseren en procederen wij op vrijwel alle rechtsgebieden.

  Lees meer

 • Univé Rechtshulp

  Als rechtshulpverlener heb je je eigen dossierpraktijk. Toch werk je ook nauw samen met je collega’s van je team. Als je werkt bij ons Klant Contact Centrum heb je een adviesfunctie. Je helpt klanten telefonisch, via chat en via e-mail. En je maakt dossiers aan die door onze back-office teams worden behandeld. Onze teams zijn onderdeel van onze afdelingen. Onze afdelingen zijn weer ingedeeld naar rechtsgebied. Maar als rechtshulpverlener kun je werk doen voor meerdere rechtsgebieden. Kortom, een veelzijdige organisatie waarin je je kunt specialiseren op een rechtsgebied maar waar ook ruimte is voor verbreding.

  Lees meer