Hoofdsponsortrip logo

Blog

Assessment

01 augustus 2017
Bij meer en meer werkgevers is een assessment onderdeel van de sollicitatieprocedure. Op deze manier probeert een werkgever nog beter inzicht te krijgen in jouw kennis, capaciteiten, vaardigheden en karaktereigenschappen. De werkgever vertelt je vaak een week van tevoren welke assessmentonderdelen je kunt verwachten. Meer krijg je meestal niet te horen. Mocht dit niet verteld zijn, bestaat er altijd nog de mogelijkheid om te vragen welke onderdelen je mag verwachten. Vaak zit er in ieder geval een IQ-test en een persoonlijkheidstest in. Bereid je voor op de onderdelen die je kan verwachten. Heb je met een bepaalde opdracht moeite? Oefen die categorie dan wat vaker. 
De test bevatten vaak veel vragen en je krijgt te maken met een tijdslimiet. Dus werk snel en zorgvuldig. Denk goed na over je antwoorden maar blijf niet te lang hangen. Bij een moeilijke vraag kan je de keuze maken om je eerste ingeving in te vullen of er aan het einde, als je nog tijd over hebt, nog even naar kijken. Bij sommige vragen krijg je expres teveel vragen om eigenlijk te kunnen beantwoorden, dan is het extra belangrijk om niet teveel tijd aan dezelfde vraag te besteden.
Het fijne is wel dat de mogelijkheid bestaat om je voor te bereiden op assesments. Op het Skills Event van de JFV op donderdag 17 april 2019 is een assessmenttraining te volgen. Daarnaast bestaat op veel sites de mogelijkheid om gratis/tegen betaling assessments te oefenen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld:
Daarnaast krijg je met de kortingscode CS20JFVG twintig procent korting bij www.careerstarter.nl
Verenigingenweb
Cancel