Hoofdsponsortrip logo

Vacature startfunctie advocaat-stagiaire

Houthoff

Sector
Advocatuur

De organisatie

Met meer dan 250 advocaten, notarissen en belastingadviseurs is Houthoff Buruma één van de grootste juridische dienstverleners in Nederland. We zijn een onafhankelijk Nederlands kantoor met een internationale oriëntatie. Houthoff Buruma is een full-service kantoor met één focus: onze cliënt. Grote beursgenoteerde bedrijven en financiële instellingen. Ondernemingen die hoge eisen stellen aan onze dienstverlening. Onze aanpak is gedegen en praktisch. We zoeken intelligente oplossingen; dat houdt onze praktijk uitdagend en doet tegelijkertijd recht aan de concrete doelstellingen van onze cliënten.

De functie

Werken bij Houthoff Buruma betekent werken aan interessante zaken en omvangrijke deals. Kortom: Je adviseert nationale en internationale cliënten in het topsegment van de markt. Als advocaat bij Houthoff Buruma werk je in teamverband onder leiding van een partner, die jou intensief begeleidt. Je carrière kan beginnen op één van onze vier secties, te weten: Corporate/M&A, Financial Markets, Dispute Resolution en Real Estate. Als advocaat-stagiaire wissel je tijdens je driejarige stageperiode eenmaal van sectie. Op deze manier leer je zowel onze transactie- en adviespraktijk, als onze procespraktijk goed kennen. Deze brede opleiding maakt dat jij weloverwogen kunt beslissen in welke richting jij je na afloop van je stageperiode wilt specialiseren.

Het profiel

Wij zijn op zoek naar startende advocaten die in staat zijn juridische excellentie te koppelen aan nuchterheid, visie en creativiteit. Met cliënten die tot de top van het bedrijfsleven behoren, weet je dat werken bij Houthoff Buruma altijd het uiterste van je vraagt. Jij bent er dan ook van overtuigd dat een carrière als advocaat bij een groot, commercieel advocatenkantoor is wat jij wilt en kunt dit motiveren. Vanzelfsprekend heb jij een (bijna) afgeronde academische opleiding Nederlands recht en kennis van het proces- en/of het ondernemingsrecht in ruime zin. Je cijferlijst ziet er goed uit. Een goede advocaat moet zich kunnen profileren als een ‘partner in business’ en niet uitsluitend als een juridisch adviseur. Jij beschikt dan ook over uitstekende ‘people skills’ en weet jezelf te onderscheiden door een hoge mate van authenticiteit, lef en onafhankelijkheid. Dit is terug te zien in je (neven)activiteiten.

Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden

Bij Houthoff Buruma wordt veel aandacht besteed aan jouw opleiding en ontwikkeling. Als advocaat-stagiaire neem je deel aan het Houthoff Trainee Programme (HTP). Naast de intensieve introductieweken en interne cursussen en vaardigheidstrainingen, maken de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten en de Law Firm School onderdeel uit van het HTP. Meer informatie hierover vind je op onze website, www.werkenbijhouthoff.com.

Kom solliciteren in één dag!

Ben jij het juridisch talent dat wij zoeken? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet! Via de ‘Solliciteer nu’ knop op onze website www.werkenbijhouthoff.com zet je snel en eenvoudig online je sollicitatie in gang en stuur je direct alle benodigde documenten mee, waaronder: sollicitatiebrief, curriculum vitae, officiële cijferlijst bachelor- en masteropleiding (incl. herkansingen), officiële cijferlijst eindexamen voortgezet onderwijs, (bij voorkeur) 2 referenties en een recente pasfoto.

Bij Houthoff Buruma weet je na één dag solliciteren of je bent aangenomen. De sollicitatieprocedure bestaat uit een voorselectie op basis van het sollicitatiedossier en een sollicitatiedag.

De sollicitatiedag is als volgt ingedeeld:

Ochtendronde

10.00 uur Ontvangst

10.30 uur Sollicitatiegesprek 1

11.30 uur Sollicitatiegesprek 2

12.30 uur Lunch met jonge kantoorgenoten

13.15 uur Feedbackgesprek (wel of niet door naar de middagronde?)

Pauze

Middagronde

14.45 uur Case voorbereiden

16.00 uur Sollicitatiegesprek 3: bespreking case

17.30 uur Feedbackgesprek (wel of niet aangenomen?)

18.00 uur Optioneel: vrijdagmiddagborrel

Indien je vragen hebt over de vacature of problemen ondervindt bij het invullen van het online sollicitatieformulier, kun je contact opnemen met onze recruiters via telefoon: 020-605 62 59 of e-mail: recruitment@houthoff.com

Verenigingenweb
Cancel