Hoofdsponsortrip logo

Jones Day

Website
www.jonesdaycareers.com
Focus
Arbeidsrecht, Civiel recht, Economisch strafrecht, Insolventierecht, Aansprakelijkheidsrecht, Mededingingsrecht, Ondernemingsrecht, Vastgoed, Tax, Corporate, Procespraktijk, M&A, Arbitrage , Banking & Finance
Sector
Advocatuur, Notariaat, Fiscaal
Locaties Nederland
Amsterdam
Locaties Wereldwijd
Europa, Azië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Oceanië, Midden-Oosten
Bedrijfsomvang
50 - 100

Over Jones Day

One Firm Worldwide. Jones Day is een internationaal opererend advocatenkantoor met de focus op het ondernemingsrecht, de procespraktijk en de financieringspraktijk. Met 44 kantoren op vijf continenten en meer dan 2500 advocaten is Jones Day één van
de grootste advocatenkantoren ter wereld en de grootste in de Verenigde Staten. Ook in Nederland groeit Jones Day hard. In 2013 vestigde Jones Day zich in Amsterdam en sindsdien is het aantal advocaten bij Jones Day elk jaar verdubbeld.

ALGEMEEN

Uniek aan Jones Day is dat alle kantoren door één bestuur worden aangestuurd. Daardoor is er geen ruimte voor interne politiek en staan de belangen van de cliënt altijd voorop. In Amsterdam werken bij Jones Day op dit moment in totaal circa 80 medewerkers, onder wie 55 advocaten, (kandidaat)notarissen en fiscalisten. Er zijn 10 verschillendepraktijkgroepen: Antitrust & Competition, Banking & Finance, Business Restructuring & Reorganization, Corporate/M&A, Global Disputes, Investigations & White Collar Defense, Labor & Employment, Employee Benefi ts & Executive Compensation, Private Equity en Tax.

Aantal landen gevestigd: 19
Aantal vestigingen in Nederland: 1
Aantal werknemers in Nederland: 73
Aantal werknemers wereldwijd: ±4700
Aantal student-stagiaire plaatsen per jaar: 10
Aantal advocaat-stagiaire plaatsen per jaar: 2
Verhouding man/vrouw: 55/45

STAGE/SOLLICITEREN

Een student-stage is de ideale manier om Jones Day en de advocatuur te leren kennen. Jones Day Amsterdam biedt rechtenstudenten de mogelijkheid tot een student-stage op verschillende praktijkgroepen. Een stage duurt 8 weken op fulltime basis. Als je bij ons komt werken als student-stagiair(e), werkstudent(e) of advocaat-stagiair(e) merk je al snel verschil met veel Zuidas-kantoren. Zo krijg je in een zaak of deal waaraan je werkt de verantwoordelijkheid die bij je past. Je werkt nauw samen met verschillende partners en teams binnen ons Amsterdamse kantoor maar tegelijkertijd ben je onderdeel van ons volledig geïntegreerde wereldwijde team van advocaten.

Je werkt aan internationale zaken en deals en zal daarom samenwerken met onze collega’s van over de hele wereld. Niet voor niets is onze slogan ‘One Firm Worldwide’. Wereldwijd zijn we niet alleen groot, maar ook goed. Sinds 2000 heeft Jones Day een onafgebroken, wereldwijde #1 ranking voor het aantal deals in de M&A league tables van Thomson Reuters en Bloomberg. Jones Day behoort daarnaast
tot de ‘’Fearsome Foursome’’ – de vier advocatenkantoren in de Verenigde Staten die door de wederpartij het meest wordt gevreesd.

Bij Jones Day zoeken wij de meest talentvolle studenten. Het hele jaar door kan je bij ons solliciteren voor een positie als studentstagiair(e). Je bent natuurlijk ook altijd welkom om bij ons langs te komen om een kop koffi e te drinken met een advocaat-stagiair(e).
De sollicitatieprocedure voor een student-stage bestaat uit een schriftelijke selectieronde en sollicitatiegesprek met twee advocaten, kandidaat-notarissen of fiscalisten.

MEER WETEN?

Contact
Jaap van den Broek
Telefoon: 020 305 42 15 
jvandenbroek@jonesday.com 
www.jonesday.com 

Postadres
Jones Day
t.a.v. Amsterdam Student Committee
Postbus 51204
1007 EE Amsterdam

Verenigingenweb
Cancel