Hoofdsponsortrip logo

Van Benthem & Keulen

Website
www.vbk.nl
Focus
Arbeidsrecht, Bestuursrecht, Civiel recht, IT-recht, Insolventierecht, Milieurecht, Aansprakelijkheidsrecht, Gezondheidsrecht, Huurrecht, Mededingingsrecht, Intellectueel Eigendomsrecht, Ondernemingsrecht, Personen- en familierecht, Vastgoed, Corporate, Procespraktijk, Erfrecht, Aanbestedingsrecht, M&A, Verzekeringsrecht, Arbitrage , Banking & Finance
Sector
Advocatuur, Notariaat
Locaties Nederland
Utrecht
Bedrijfsomvang
50 - 100

Over Van Benthem & Keulen

Van Benthem & Keulen is het toegankelijke topkantoor met 80 professionals in advocatuur en notariaat. Wij geloven in pro-actieve dienstverlening, hanteren een pragmatische aanpak en maken hoogwaardige dienstverlening toegankelijk met het serviceconcept vanDienst, waaronder een helpdesk, modelcontracten en prijszekerheid vooraf. Van Benthem & Keulen is bekroond met de Computable Award 2016 voor haar mobiele Legal Tech oplossing: de VBK Transitie App en heeft recent de Litigation Valuator geïntroduceerd. Van Benthem & Keulen behoort tot de top van snelst groeiende kantoren van Nederland en bekleedt positie 21 van de Top 50 kantoren van Nederland.

Wij zijn een full-service kantoor en richten ons op grote en middelgrote ondernemingen. Daarnaast zijn wij sterk vertegenwoordigd in de financiële, onderwijs-, overheids-, retail- en zorgsector. Particulieren zijn wij graag van dienst op het gebied van familie- & erfrecht. Ons kantoor is lid van SCG Legal, een internationaal netwerk van meer dan 148 advocatenkantoren in 82 landen.

In onze visie willen wij de cliënt een stap voor zijn. Pro-actief zijn wij door cliënten ongevraagd op juridische ontwikkelingen te attenderen en door kennis te delen, mede door ons serviceconcept vanDienst.

De toekomst van ons kantoor wordt mede bepaald door de advocaat-stagiaires die bij ons komen werken. Wij zoeken daarom ambitieuze en getalenteerde studenten. Deze studenten bieden wij een uitstekende opleiding. Je komt te werken in de praktijkgroep van jouw keuze en het is bij ons niet gebruikelijk dat je na 1½ jaar verplicht van praktijkgroep wisselt. Je specialiseert je dus in het vakgebied van jouw voorkeur. Je wordt dagelijks begeleid door jouw patroon en je volgt een programma van juridische- en vaardigheidstrainingen. Ons uitgangpunt is dat jij afhankelijk van jouw ontwikkeling snel zelfstandig zaken gaat doen.

Uiteraard bieden wij ook een studentstage aan. Dit kan een brede stage zijn of een focus stage. Bij de brede stage werk je met advocaten uit alle praktijkgroepen. Hierdoor krijg je in korte tijd een goed beeld van de advocatuur en van ons kantoor. Ook kun je zo zelf ontdekken welke rechtsgebieden jou het meest aanspreken. Bij de focus stage werk je bij één praktijkgroep. Hierdoor krijg je een goed beeld van de alledaagse praktijk en van ons kantoor.

Tijdens de stage werk je inhoudelijk mee aan zaken. Zo stel je notities, adviezen en concept processtukken op en doe je literatuur en jurisprudentie onderzoek. Ook ga je mee naar besprekingen met cliënten en nemen de advocaten je mee naar zittingen. Verder word je betrokken bij de kantooractiviteiten en de maandelijkse Jonge Balie activiteiten. Als student-stagiaire krijg je een vaste begeleider: een advocaat-stagiaire die zorgt dat de stage soepel verloopt en waarbij je altijd met jouw vragen terecht kunt.

We hebben nu al kort het een en ander over onszelf verteld, maar we zijn vooral ook benieuwd naar wie jij bent. Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar ons? Schrijf je dan in voor de BID Groningen en laten we nader kennis maken met elkaar!

Ben jij geïnteresseerd in ons kantoor of in een stage, neem dan contact op met Marga Fennema.

E-mail: margafennema@vbk.nl

Telefoon: 030 259 57 21

Vacatures en stages

Verenigingenweb
Cancel